Jednu radost ale přece jen odvolací soud Pavlovi T., který byl za sexuální delikty vůči dětem opakovaně odsouzen, přece jen udělal. O pár měsíců mu zkrátil pobyt za mřížemi.

Pavel T., jehož tvář ani jméno nemůže redakce ze zákona zveřejnit, byl v minulosti obžalován dokonce i ze sexuálního zneužívání svých tří vlastních malých dětí. Po vleklých soudních tahanicích byl nakonec obžaloby zproštěn, v posledních letech byl však za sexuální útoky vůči nezletilým odsouzen opakovaně, jen za poslední dva roky již potřetí.

V roce 2021 byl potrestán za svádění k pohlavnímu styku, ovšem vyvázl s podmínkou a nebylo mu nařízeno ani léčení, neboť soudní znalkyně tehdy konstatovala, že Pavel T. není pro společnost nebezpečný. To se bohužel nepotvrdilo, vloni na jaře stanul Pavel T. znovu před soudem. Za svádění k pohlavnímu styku a zneužití dítěte k výrobě pornografie dostal deset měsíců vězení a byla mu na základě znaleckého posudku uložena ambulantní léčba. Krajský soud verdikt potvrdil, a tak putoval za mříže. Jenže než se tak stalo, spáchal další delikt, kvůli němuž se musel před stejný soud vrátit. Jeho obětí byla tentokrát teprve 11letá holčička. „Komunikoval s ní pomocí messengeru a SMS a požadoval po ní její nahé fotografie,“ uvedla státní zástupkyně Taťána Ulčová s tím, že mu je školačka skutečně poslala. Když pak nechtěla poslat další, vyhrožoval jí, že snímky zveřejní na internetu. A také jí poslal fotky svého přirození a vedl s ní velmi vulgární komunikaci.

Jaroslav J. u Krajského soudu v Plzni.
Za zneužívání chlapců v dětském domově si vychovatel odsedí tři roky

Pavel T. to přiznal. „Vše, co je v obžalobě, je pravda,“ řekl soudu. Dodal, že činu lituje a je ochoten se léčit. „Ale ambulantně. Do ústavu nechci, nevím, kdy bych vylezl, mohlo by to být za pět let. Přišel bych o bydlení, práci, celou rodinu,“ prohlásil muž, který dle odborníků trpí heterosexuální pedofilií. Znalec tentokrát již konstatoval, že ústavní léčba je nutná. S tím se soud ztotožnil a obžalovanému ji uložil. Zároveň zrušil předchozí rozsudek a za všechny trestné činy mu uložil celkový trest v délce 26 měsíců. „Prohlášení viny bylo polehčující okolností, ale jiný než nepodmíněný trest nebylo možné uložit. Obdobné trestné činnosti se dopouští opakovaně,“ vysvětlil soudce Jiří Žižka. Pavel T. se na místě odvolal, u Krajského soudu v Plzni ale uspěl jen částečně. Jak Deníku potvrdila mluvčí KS Jana Rubášová, původní trest byl zrušen a nově byl Pavlu T. uložen trest v délce dvaceti měsíců, který si odpyká ve věznici s ostrahou. Ochranné sexuologické léčení v ústavní formě odvolací soud ale potvrdil. Proti rozsudku není odvolání.