Nejprve mu zadrželi řidičský průkaz po nehodě, která se stala u Boru a prokázalo se, že řídil pod vlivem alkoholu. To ještě nevěděli, že se s opilým řidičem setkají během následujících dnů ještě dvakrát.

Hned další den po nehodě jej totiž opět kontrolovali a opět s pozitivním výsledkem na alkohol v dechu. To už seděl za volantem bez odebraného řidičského průkazu.

Netrvalo dlouho a policisté viděli v silničním příkopu povědomé vozidlo. „Kolem půl šesté večer kontrolovali borští policisté řidiče vozidla Opel Vectra, které se nacházelo v levém silničním příkopu u silnice mezi Borem a Borovany. Na místě řidiče seděl již dobře známý 47letý muž," uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Také při této kontrole přístroj při dechové zkoušce prokázal přítomnost alkoholu. Tentokrát naměřil 3,22 promile a 2,98 promile alkoholu v dechu.

„Muž policistům tvrdil, že alkohol požil až poté, co sjel do silničního příkopu. Jestli se jeho tvrzení zakládá na pravdě, ukáže až výsledek lékařského vyšetření, při kterém byl proveden dvojitý odběr krve," vysvětlila mluvčí.

UŽ JE BEZ AUTA

Po takovýchto třech kontrolách, kdy nepomohlo ani odebrání řidičského průkazu, následovalo přísnější opatření. „Policisté muži vozidlo odebrali a budou dávat návrh na propadnutí věci," uvedla Jiroušková.

Nebezpečný řidič skončil podle očekávání na protialkoholní záchytné stanici v Plzni, kam jej borští policisté eskortovali.
Opilec teď bude čelit podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Podle trestního zákoníku mu tak hrozí odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.