Případem, který se stal v době od dvou hodin v noci do 6.30 hodin ráno, se zabývají stříbrští policisté. "Zatím neznámý pachatel vnikl na pozemek jednoho domu, přešel k jeho zadním vchodovým dveřím, které překonal a vnikl tak do prostor samotného domu. V kuchyni vzal položenou dámskou peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí ve výši 10 tisíc korun," informovala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Jak dále uvedla, pachatel odcizil také klíče od vozidel Citroën Berlingo, Citroën Jumper, klíče od motocyklu a notebook. Kromě uvedených věcí vzal také pánskou peněženku s osobními doklady, hotovostí ve výši pět tisíc korun a 10 stravenek v celkové hodnotě jeden tisíc korun.

Jak vypadá a jak by mohl vypadat areál mincovny po rekonstrukci.
PODÍVEJTE SE: Město Planá zachraňuje památkově chráněnou mincovnu

"Za pomoci klíčů se pak před domem zmocnil odstaveného vozu značky Citroën Berlingo s nainstalovaným taxametrem, se kterým z místa ujel. Pachatel svým jednáním způsobil škodu na odcizených a poškozených věcech ve výši přes 460 tisíc korun," doplnila mluvčí s tím, že stříbrští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného užívání cizí věci. Případem se i nadále zabývají a po pachateli a odcizených věcech pátrají.