Do domova vjel vstupními dveřmi dvaatřicetiletý muž autem a způsobil mnohatisícovou škodu. Nikomu z personálu se nic nestalo, záchranka ale odvezla do nemocnice třiadevadesátiletou ženu.

Ta sice nepřišla do kontaktu s vozidlem, ale upadla v důsledku šoku a leknutí. „Všechno nasvědčovalo tomu, že má pouze pár oděrek a šok. Vyšetření v nemocnici ale ukázala, že má zlomenou pánev,“ řekla Deníku blízká příbuzná zraněné ženy. „Teď v červnu jí bude čtyřiadevadesát. Byla dosud vitální, plná života, teď bude muset několik týdnů ležet. Bojím se, že to zanechá hluboké následky,“ postěžovala si příbuzná.

Případ je stále v šetření policie. Proč řidič, který nebyl ani pod vlivem alkoholu, ani pod vlivem omamných látek, do domova seniorů vjel, není doposud jasné. Zda se zranění, která seniorka utrpěla, projeví v posuzování činu, policie zatím nekomentuje. „V této chvíli je charakter i okolnosti zranění předmětem dalšího šetření. Záleží na výsledcích znaleckých posudků,“ sdělila Deníku policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Osobní auto vjelo v neděli v podvečer do domu seniorů Panorama v Tachově.
Muži, který vjel autem do domova seniorů, hrozí osm let