V rozsudku zaznělo, že chůva dítě zranila úmyslně. Téměř dvouletému chlapci, který byl jediným synem vietnamských rodičů, zajistila lékařskou pomoc až na popud jeho otce. „Obžalovaná o zranění neinformovala rodiče a lékařskou pomoc zajistila až na popud otce dítěte. K činu došlo zhruba dvě hodiny před tím, než byla pomoc zavolána. Úmrtí se mohlo odvrátit včasným poskytnutím lékařské péče," zhodnotil předseda senátu Jan Hostaš. „Za zločin těžkého ublížení na zdraví se odsuzuje k trestu odnětí svobody v délce trvání pět let. Obžalovaná bude zařazena do věznice s ostrahou. Dále jí soud ukládá trest zákazu činnosti práce chůvy v délce trvání pěti roků," dodal soudce. Podle státní zástupkyně musí být každému, i podprůměrně inteligentnímu člověku jasné, že se s tak malým chlapcem musí zacházet velmi opatrně a šetrně. „Kvůli křehké tělesné konstituci je zapotřebí obzvláště chránit hlavu dítěte, která není dosud pevně srostlá. Obžalovaná si musela být vědoma následku svého jednání. Jednala ve vědomé nedbalosti,“ sdělila státní zástupkyně.

Z týrání svěřené osoby a znásilnění se před Krajským soudem v Plzni zpovídá Markéta V.
Otřesné, žena dítě svazovala, balila do pytle a sexuálně zneužívala

Obžalovaná Rettová se k soudu dnes ani včera nedostavila. Podle její dřívější výpovědi byl téměř dvouletý chlapec ten den velmi neklidný a zlobil. Brečel, vztekal se a tahal ji za nohy a za ruce. Když ji pak opět zatahal za nohu, odkopla ho. Chlapec zemřel o sedm dní později v nemocnici na otok mozku.Obhájkyně u soudu navrhla zproštění viny obžalované v plném rozsahu. „Obžalovaná několikrát sdělila, že je jí líto, že chlapec zemřel. Rezolutně popírá, že by dítě úmyslně napadla. Nijak nebylo prokázáno, že by se skutku dopustila. Obžalovaná si myslela, že dítě se brekem a vztekáním ten den natolik unavilo, že usnulo," uvedla obhájkyně v závěrečné řeči.

Devětašedesátiletá Hana Rettová měla v březnu 2019 ve svém bytě v Chebu hlídat celkem pět dětí, od osmiměsíční holčičky až po desetiletého chlapce. „Když jsem přišel do bytu, viděl jsem syna, jak leží na zemi. Všiml jsem si, že má škrábanec na tváři. Chůva mi říkala, že spí, ať chvíli počkám. Když jsem po nějaké době k synovi vrátil, jeho tělo bylo bezvládné,“ vypověděl otec u dítěte u soudu, který byl po celou dobu výslechu značně citově rozrušený. Při pohledu na fotografie modřiny na těle chlapce, které mu měla způsobit obžalovaná, se rozplakal.

Miroslava M. před Krajským soudem v Plzni.
Bestie v sukni: Uškrtila psy a miminko, zabít toužila i svoji matku a babičku

„Cítím se nevinná. V životě bych mu neublížila. Velký trest je pro mě jen pomyšlení, že dítě zemřelo, a že se nemohu dál stýkat s dětmi, které jsem vychovávala. Dýchala bych pro ně,“ řekla obžalovaná v květnu u soudu. 

Rodičům musí Rettová zaplatit jeden milion korun, zdravotní pojišťovně pak 360 tisíc. Rozsudek není pravomocný, obhájkyně se na místě odvolala.