„Podezření na trestnou činnost bylo odhaleno kontrolní činností České pošty, která uvedené pobočky neprovozuje, ale kontrolní činnost si vyhrazuje. Jelikož byla po zadokumentování podezření věc neprodleně předána orgánům činným v trestním řízení, Česká pošta není oprávněna poskytovat další jakékoliv informace,“ uvedl k případu za Českou poštu Ivo Vysoudil.

Obec Srní s pracovnicí rozvázala okamžitě pracovní poměr. „Došlo ke zpronevěře, proto jsme se připojili k žalobě České pošty. S paní máme podepsanou dohodu o uznání dluhu s tím, že by měla do konce roku částku uhradit. Je to neštěstí. Kromě tohoto činu nebyly s paní žádné problémy, je to slušná žena, která pracovala celý život na poště,“ sdělil starosta Dolejší.

Podle informací Deníku se žena dostala do dluhové pasti, neboť jí hrozila exekuce na dům. Snažila se o získání úvěru od banky a takto chtěla překrýt dobu, než peníze dostane. Úvěr ale nakonec nezískala. Žena měla převádět peníze z pošty v Srní na poštu v Prášilech, kde také pracuje, a zpět, aby ztrátu zakryla.

ODSTOUPENÍ Z FUNKCE

I v nedalekých Prášilech vyvolala událost velký ohlas, neboť pošťačka je tam obecní zastupitelkou a vedoucí finančního výboru. „Jako sdružení zatím vyčkáváme, zda paní odstoupí z funkce vedoucí, protože si myslím, že takový člověk by tyto funkce neměl dělat. Co se týče funkce zastupitelky, tak by možná paní měla pozastavit činnost, dokud se vše nevyřeší, nebo se neúčastnit jednání. Plánujeme vyvolat neveřejné zastupitelstvo, aby nám vše vysvětlila, abychom to slyšeli přímo od ní a ne jen z doslechu,“ řekl zastupitel Petr Zamiška.

Starosta Prášil Libor Pospíšil zatím žádné kroky nechystá. „Nemám zatím nic černé na bílém, vše vím jen z doslechu. Nebudu tedy spekulovat, mám informace jen od České pošty, ale zatím nic písemně. Budu tedy čekat na závěry vyšetřování,“ sdělil Pospíšil.

Případ již řeší oddělení hospodářské kriminality v Klatovech. „Vzhledem ke stadiu prověřování nelze sdělit další informace,“ uvedla klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Trio Malawurr, Larry Gurruwiwi se svými bratry Vernonem a Jasonem přijeli poprvé do Česka a vystoupili v Chudenicích.
PODÍVEJTE SE: V Chudenicích zněly domorodé písně