Jak informovala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková, muž měl nejprve z 12. na 13. července vniknout pomocí násilí do truhlářské dílny v Tachově. „Tu prohledal a odcizil z ní jízdní kolo, různé elektrické nářadí, gola sadu v kufříku a kilo chlazeného kuřecího masa, čímž způsobil škodu, která zatím nebyla vyčíslena,“ uvedla mluvčí.

O týden později se mladík do truhlárny vrátil. „Poškodil při tom část ochranné kovové mříže a skleněnou výplň okna. Uvnitř si k odcizení připravil různé druhy potravin, které nalezl v lednici,“ doplnila mluvčí.

Potraviny už neodcizil, na místě jej totiž zadržela hlídka tachovských policistů. Před nimi se schoval v zadní části dílny pod deku. „Ani v tomto případě nebyla škoda, kterou způsobil, vyčíslena.“

Zadržený muž páchal v Tachově majetkovou trestnou činnost už dříve, letos za to byl dokonce dvakrát odsouzen a má soudem uložený tříletý zákaz pobytu v Tachově.

Policie proto zahájila trestní stíhání sedmadvacetiletého muže, který si vyslechl obvinění ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže a pokračujícího přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. A protože zákaz pobytu na území města Tachov mladý muž nerespektoval, skončil ve vazbě. „S ohledem na uvedené skutečnosti podal policejní komisař státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ uvedla policejní mluvčí s tím, že soud tento návrh respektoval.

Koupaliště Tachov.
Tachovské koupaliště nabízí venkovní i vnitřní koupání