Centrum Ancora se nachází v centru města v objektu bývalé stejnojmenné restaurace a veřejnost sem bude moci chodit na různé diskusní večery, či na odborné přednášky.

„I když v názvu máme slovo křesťanské, centrum bude skutečně otevřeno každému, koho zaujme náš program,“ vysvětlil kazatel tachovské farnosti církve Miroslav Bísek.

Mezi pravidelné aktivity, které centrum nabídne už od října, budou například ve spolupráci s tachovským Klubem zdraví kurzy Nordic Walking, či škola zdravého vaření, každý měsíc pak diskusní pořad Křeslo pro hosta. Chybět nebudou bohoslužby, nebo společné zpívání.

Adventisté, kteří v Tachově působí už osmdesát let a v současnosti má tachovský sbor zhruba deset až patnáct členů, se otevřením centra dočkali stálých prostor. „Náš sbor už dlouhá léta fungoval v různých pronájmech a víceméně jen pro účely bohoslužeb. Teď je to první nájem, který můžeme užívat sedm dní v týdnu, a proto jsme si řekli, že bychom rádi prostory nabídli i veřejnosti,“ dodal Bísek.

Centrum Ancora je dalším z kulturně vzdělávacích zařízení, které v Tachově provozuje církev. Například na náměstí úspěšně funguje klub Sedmdesátka, který provozuje metodistická církev. Klub nabízí pravidelné čtvrteční Literární čajovny, mateřský klub, klub angličtinářů, zpívánky a řadu dalších aktivit.

Zfetovaný řidič sjel s vozidlem ze zídky.
Zfetovaný řidič v Přimdě ujížděl policii a poslal auto do křoví