„Hodnotit se budou domácí vína k jejichž výrobě byly použity produkty vypěstované na okrese Tachov,“ řekl Miroslav Jarý z organizační skupiny chaos, které soutěž pořádá. „Soutěžící mohou přihlásit libovolný počet vzorků v množství minimálně sedm desetin litru, pokud možno ve skle. Nebude se dělat rozdíl mezi ovocným a révovým vínem, všechna se budou hodnotit v jedné kategorii,,“ pokračoval Jarý.

Hodnotit vzorky budou všichni účastníci. „Každý z účastníků se zároveň zapojí do hodnocení a výsledky poté vyhodnotí určená komise. Víno, které získá největší počet bodů, získá ocenění Tachovská bobule,“ doplnil Jarý.

Soutěžící označí vzorky svým jménem, druhem výrobní suroviny, případně i názvem dle vlastní vůle. Vzorky přinesou soutěžící v den konání soutěže. Hodnotit se nebudou jen vzorky vín, ale uskuteční se také soutěž o nejzdařilejší vinětu. „Soutěž začíná v tachovském hotelu Olympic v sedmnáct hodin, startovné činí sto korun,“ dodal na závěr Jarý.