Exkurze pro veřejnost se budou zahajovat vždy v 9, 11, 13, 15 a 17 hodin. „Při této příležitosti se veřejnost bude moci seznámit s činností archivu a prohlédnout si výstavu o historii ostrahy a dění na státní hranici v okrese Tachov. Výstava bude mapovat období těsně po skončení druhé světové války až do likvidace železné opony v roce 1990,“ za státní okresní archiv sdělil Deníku Miroslav Vetrák.

Archiv hledá další zajímavosti ve formě písemností nebo fotografií. „Pokud by někdo ze zájemců o návštěvu archivu měl ve svém držení zajímavou písemnost či fotografii a chtěl by ji archivu poskytnout, bude srdečně vítán.“

Návštěvníci ale musí respektovat aktuální nařízení. V letošním roce se v archivu neuskuteční přednáška na dané téma a návštěvníci budou muset dodržovat platná hygienická a protiepidemická opatření (zejména nutnost ochranných prostředků dýchacích cest).

Akce se koná v rámci Mezinárodního dne archivů, vyhlášeného Mezinárodní archivní radou a zaštítěného Českou archivní společností.

Zahájí, Waldheim.
Jediné, co přečkalo staletí, jsou zámecké sklepy