Tak charakterizuje Flott Cascaders Team svoje představení, se kterým objíždí Českou republiku. Tento týden bude mít tato jedinečná show zastávku také v Tachově, kde mohou zájemci obdivovat umění automobilových kaskadérů ve středu 14. srpna od 19 hodin v areálu bývalého koupaliště.

„Uvidíte drifty, jízdu po dvou kolech a další kaskadérské kousky. Pro milovníky filmových efektů je připravená simulovaná havárie po zásahu auta bazukou a freestyle motocross rideři vám na mobilní rampě dokážou, že létat sakra vysoko se dá i bez křídel,“ píše se v upoutávce kaskadérského týmu na sociálních sítích. Začátky tohoto týmu specialistů se začaly psát v sedmdesátých letech, po pokusech a nezdarech se však první tým rozpadl. Na scéně se další kaskadérská skupina zakladatele tradice Freda Šmída objevila na počátku osmdesátých let. Naplno se ale umění začalo ukazovat až s prvním turné, které přišlo v roce 1994.

Vladimír Houška (druhý zleva) na startu terénního závodu Čertova díra v Plzni Liticích.v roce 1952 Foto: archiv Miloslava Součka.
Sto let od narození stříbrského motocyklového jezdce Houšky