„Jsme ve fázi přípravy výběrového řízení. To se uskuteční v nejbližších dnech elektronickou formou," uvedl starosta Tachova Ladislav Macák. Se zahájením prací počítá město o prázdninách. Hotovo by mělo být ještě letos.

Ulice se bude opravovat tak, aby byla vždy jedna polovina v provozu. „Ten bude samozřejmě značně omezen, lidé budou muset být trpěliví, jinak se rekonstrukce provádět nemůže," dodal starosta.

Přibližnou cenu, za kterou by město chtělo rekonstrukci provést, neuváděl vzhledem k tomu, že se výběrové řízení dosud neuskutečnilo.

Před rekonstrukcí se město dohodlo s majiteli nemovitostí, kteří mu darovali kvůli vybudování chodníků kousky pozemků před domy a garážemi.

V ulici jsou také obchody, jejichž provoz bude v souvislosti s rekonstrukcí omezen, zákazníci si nebudou moci přijet autem až před provozovnu. „Mám obavy, jak moc to poznamená provoz mého obchodu, ale rekonstrukce už byla opravdu nutná," uvedl Jaroslav Tábor, který má v ulici prodejnu s autopotřebami.

Jako předzvěst rekonstrukce pracovali v uvedené lokalitě v tomto týdnu pracovníci Vodovodů a kanalizací Karlovy Vary.

„Na základě spolupráce s městem jsme tu prováděli před plánovanou rekonstrukcí některé úkony. Vyměňovali jsme například u nemovitostí jednotlivé domovní uzávěry," uvedl vedoucí pracovník firmy Petr Tolar.