„Když nad tím tak přemýšlím, za letošní rok jsem neprodal ani jeden zájezd do Paříže," sdělil Deníku Zdeněk Černý z tachovské cestovní agentury.
Podle jeho slov se všechny smutné události znatelně projevily, především co se zájezdů do různých světových měst týká. „Krom metropolí je také znatelný pokles zájmu o země jako je Turecko, nebo Tunisko. Propad u těchto zájezdů je zhruba jedenáct procent," dále řekl Černý.

Naopak větší zájem o cestování je do zemí jako je Bulharsko. Takovéto destinace dříve stály ve stínu klasických turistických míst, jako je právě Tunis, nebo Egypt.
Lidé si podle Černého nachází nové destinace, které by člověk ani nečekal. „Již několik lidí se mě ptalo, jestli nebudou poznávací zájezdy na Ukrajinu, například na Krym. To je sice zajímavá destinace, kam bych se osobně rád podíval, ale nikdy o ní nebyl zájem. Dalším poměrně neobvyklým dotazem na zájezd bylo bývalé východní Německo." Dále začínají cestovatelé nacházet zalíbení v přírodě. Popularitě se v dnešní době těší zájezdy na různé zámky, pro příklad v Bavorsku, či výlety k různým známým jezerům.

„Celkově bych to okomentoval tak, že metropole jsou nahrazeny přírodou. I když zájem o velká města se již opět zvedá," dále řekl Zdeněk Černý a navázal: „Cestování je droga. A tuto drogu mnoho lidí opravdu potřebuje. Proto moc strach z nějakých velikých krachů nemám."

Jako většina smýšlí i Deníkem dotázaná Michaela Volejníková. „K moři jezdím téměř každé léto. Většinou do Chorvatska, nebo do Itálie. Ale ráda bych se podívala například i do Egypta, nebo Tunisu. Bohužel, události posledních měsíců mě od toho dost odrazují," řekla dotazovaná slečna.