„Rozpočet je sestaven jako ztrátový.  Na straně příjmů počítáme s částkou řádově sedmdesát milionů korun,  výdaje jsou o patnáct milionů vyšší.  Tato ztráta bude kompenzována přebytkem z hospodaření z loňského roku,“ uvedl starosta Boru Petr Myslivec.

V rozpočtu má Bor vyčleněny tři priority.   „Tou první je bytová výstavba.   V letošním roce budeme pokračovat v přípravě území pro bytovou výstavbu v severní části města.   Mělo by zde stát 29 rodinných a šest řadových domů,“  řekl starosta.

Druhou prioritou jsou prostředky vyčleněné pro osady. „V Damnově bude pokračovat oprava kulturního domu. Je to finančně náročná akce, předpokládané náklady jsou 750 tisíc korun.  Počítáme s dalšími opravami křížků v osadách Ostrov, Velká Ves, Damnov a Malovice.  Částečně bychom chtěli jejich opravu financovat pomocí dotace, o kterou máme zažádáno v Programu stability a obnovy venkova Plzeňského kraje,“ vysvětlil Myslivec. Do osad půjdou další finanční prostředky z rozpočtu podle jejich aktuálních potřeb podle požadavků osadních výborů.
V třetí části priorit  jsou zařazeny investičně náročné akce, jejichž realizace je podmíněna ziskem dotací. „Vzhledem k velké finanční náročnosti se konají po etapách,“ uvedl starosta. V této kapitole je zařazeno například pokračování oprav Bavorských salonků na zámku,  vybudování cyklostezky Bor – Vysočany a digitalizace povodňového plánu.   Projektově chce město připravit například odvodnění mateřinky ve Školní ulici, vybudování kolumbária na hřbitově, kabin na stadionu, odbahnění rybníka v Dolech. Počítá s projektovou připraveností na dům chráněného bydlení, odstavného parkoviště  a další akce.