„Už jsme na devětatřicátém táboře, takže denní režim máme zažitý. Dopoledne zpíváme po budíčku, rozcvičce, hygieně a ranním úklidu. Zpěv máme do jedné hodiny. Pak dostaneme oběd a následuje odpolední klid. Odpoledne je nástup a pak buď sportujeme, nebo hrajeme celotáborovou hru Cesta za pokladem," přivítal nás sbormistr denním rozvrhem.

Hry k letním táborům, nebo chcete-li soustředění, neodmyslitelně patří. Brabenčata, jak si sboristé říkají, hrají hru v oddílech. „Je na etapy, které se bodují. Každý oddíl sbírá za body písmena a účelem je, aby jich získal co nejvíce. Později mu bude přidělena šifra, ze které se po vyluštění dozví cestu za pokladem," vysvětlil Brabenec.  Zpěváčci tedy v závěru tábora hledají bednu plnou čokoládových zlaťáků. „Nemají to ale jednoduché, takže když najdou truhlu, musí k ní najít i klíček, který je jinde. Mají dvojí hledání." Mezi zpěváčky je hra oblíbená. „Opravdu se mi líbí," usmála se dvanáctiletá Šárka Stručková. „Občas se ale úkoly opakují, vedoucí by mohli zapracovat na obměně," popíchla Šárka s úsměvem.

Stalo se už tradicí, že sbor v polovině vyráží na výlet. Letos se vypravil do nedalekých Konstantinových Lázní. „Tam jsme vyrazili autobusem a nejdříve zašli do wellness centra a poté jsme vařili polévku na lihových vařičích.  Když jsme byli hotoví, šli jsme se podívat do amfiteátru, kde jsme později odzpívali koncert," popsal výlet Josef Brabenec s tím, že po koncertu se celý sbor vypravil pěšky k tábořišti.

Ve sboru se každý rok obmění zhruba dvacet procent osazenstva. Na tábor tedy nejezdí všechny složky sboru (Cvrčci, Plamínek, Sluníčko), ale jen sbor hlavní a několik zpěváčků ze Sluníčka, kteří mohou po úspěšném přezkoušení přejít právě k „hlavňákům". „Přezkušujeme je dva dny před koncem a většina se do hlavního sboru skutečně dostane." A odcházejícím členům Sluníčka se na táboře moc líbí. „Jsme dobrá parta s holkami na chatce. Po večerech si povídáme, občas se i hádáme, ale pokaždé to vyřešíme," prozradila nám desetiletá Bára Sýkorová. Doplnila jí jedenáctiletá Aneta Chejnovská: „I po večerce ještě štěbetáme a na chatce udržujeme vždy dobrou náladu."