Bitka se rozpoutala ve středu kolem třetí hodiny odpolední mezi dvěma Vietnamci. Podle některých svědků byl jeden z nich mistr, druhý řadový pracovník, kolegové s nimi neměli nikdy v předchozí době žádné konflikty či jiné problémy.

„Byli to zaměstnanci externí společnosti. S touto společností spolupracujeme už několik let a máme s ní velmi dobrou zkušenost. Stejně dobré zkušenosti jsme měli i s těmito dvěma cizinci," řekl Deníku vedoucí závodu Ideal Automotive Igor Vlk.

„Co bylo příčinou roztržky zatím nevíme, ale jednání bylo tak náhlé a zkratovité, že se mu nedalo zabránit," dodal s tím, že ostatní pracovníci byli z náhlého jednání v šoku.

„Byl to osobní spor, který vyústil ve velmi rychlé napadení. Zraněnému poskytli kolegové na místě první pomoc, zároveň byla přivolána rychlá záchranná služba," uvedl dále vedoucí závodu.

Vrtulník pak těžce zraněného jednatřicetiletého muže převezl do nemocnice, podle čtvrtečních informací je muž mimo ohrožení života. „Je to pro nás velmi nepříjemné. Lokální pracoviště, kde se incident odehrál, pozastavilo ve středu odpoledne výrobu, ostatní provoz ovlivněn nebyl," dodal Vlk.

Případ si převzali tachovští kriminalisté. „Oznámení o napadení mezi dvěma cizinci obdrželi borští policisté ve středu kolem třetí hodiny odpolední," uvedla tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

„Jednatřicetiletý pracovník měl slovní rozepři se svým pětačtyřicetiletým kolegou, kterého udeřil pěstí do hlavy. Starší muž na to reagoval tím, že mladšího napadl pracovním zalamovacím nožem a způsobil mu bodnořezné poranění v oblasti pravého boku," popsala dále mluvčí.

Útočníka policisté na místě zadrželi s skončil v cele předběžného zadržení a ve čtvrtek jej policisté vyslýchali. Případ je nadále v šetření kriminalistů, kteří zjišťují veškeré okolnosti napadení.