Stříbrský kulturní dům ani kino zatím nezejí prázdnotou. Zimní sezóna měla co nabídnout a ačkoliv se zdá, že s blížícím se jarem sezóna skončí, rozhodně tomu tak podle ředitele Městského kulturního střediska ve Stříbře Davida Blažka není a nebude.

„Nelze vyjmenovat všechny akce, ale jako stěžejní bych rád uvedl blížící se Městský ples, který bude ve Stříbře 1. března. Pár dní poté, 5. března, přijede pražské Divadlo Komedie s inscenací Scénář pro tři. Diváky by mohlo zaujmout, že v tomto divadle hraje například Jaromír Nosek ze seriálu Vyprávěj, nebo jej také mohou znát z filmu Účastníci zájezdu," láká do kina na divadelní představení Blažek.

Kino nabídne také zajímavé filmy. „Z loňského festivalu Jeden svět jsem vybral film Na sever od slunce. Vstup na toto promítání bude zdarma, takže zveme zájemce 3. března. V programu je samozřejmě větší nabídka, stačí sledovat naše webové stránky a plakátovací plochy. Snažím se vybírat snímky nejen komerční, ale i ty zajímavější festivalové," dodal ředitel kultury ve Stříbře.

Starší generace jistě uvítá zprávu, že i nadále pokračují víkendová odpoledne s dechovkou, nejbližší se koná 16. března od 15 hodin v kulturním domě a zahraje Duo Žákovec.

Každého však zaujme něco jiného, jak potvrdil Petr Kahovec ze Stříbra. „Nabídka ve městě je, ale ne každý má rád vše. Já bych třeba na Městský ples nešel, a to vím i o dalších lidech. Naopak ale zase chválím výběr filmu Na sever od slunce, pokud nebudu v práci, tak asi půjdu, protože to je snímek, který jen tak člověk neuvidí," uvedl Kahovec.

Za úvahu by podle něj stálo i to pražské divadlo. „Líbilo by se mi, kdyby kulturní středisko pozvalo také Dášu Vokatou s Kaiserem, to je ještě takové neokoukané. Co Stříbru pořád chybí, je střední sál, něco jako byl Matrix a Rock Star, téhle malé scény všichni lituji, kulturní dům totiž pro všechno vhodný není," vyjádřil svůj názor obyvatel Stříbra.

Martina Sihelská