„V minulém roce byla uzavřena spolupráce mezi Svazem tělesně postižených v Plané a Selbshilfegruppe Behinderte und Nichtbehinderte v Tirschenreuthu," řekl Deníku předseda české organizace Josef Ansl. Přestože

Scházíme se několikrát do roka, zhruba třikrát až čtyřikrát. Naše strany se střídají v pořádání tohoto setkání, nyní je právě řada na nás. Proto jsme se domluvili s tachovskou organizací uspořádali zde, na zimním stadionu, turnaj v bowlingu. Ale není to žádný tvrdý boj, spíše jen takový srandamač. Vždyť pořádně neznáme pravidly my ani oni. Jde nám spíš jen o to, abychom se společně setkali a popovídali si," pokračoval předseda plánské organizace Ansl.

Společné akce mají po obou stranách hranice velký ohlas. Bohužel se našich akcí nemohou vždy účastnit všichni naši členové. Je to dáno množstvím našich členů ale také jejich aktuálním zdravotním stavem. Přeci jen už nejsme nejmladší," usmíval se Ansl.

V pátek na tachovské bowlingové dráze prý vůbec nešlo o to kdo bude vítězem, ale o to, že se noví přátelé opět mohli setkat. Příště by to podle Ansla mohlo být v měsíci září nebo říjnu.