Už před dvěma lety si vedení města přizvalo obyvatele Oldřichova, aby s nimi probralo novou podobu bezpečného procházení přes obec. Problém byl tehdy s pozemky, které byly soukromých vlastníků. Ti naštěstí podle vyjádření města začali spolupracovat, a tak se mohly léta slibované chodníky začít stavět.

Druhá etapa bude trvat od července do poloviny října, v současné době posílají firmy na tachovskou radnici nabídky ke zhotovení. „Druhá etapa je od křižovatky směrem k Trnové a součástí bude i nová točna autobusů. Celková investice první etapy se vyšplhala na šest milionů korun," informoval Otakar Franc z investičního odboru.

Podle předsedy osadního výboru Jiřího Gondorčína hodnotí obyvatelé výstavbu chodníků kladně: „Jde hlavně o bezpečnost chodců, pro procházející maminky s kočáry a děti, které jdou na autobus. Lidé jsou rádi, že budou chodníky po celém Oldřichově."

Chodníky v Oldřichově byly pouze od Tachova k mostu. Jinak museli chodci zvolit cestu podél komunikace a na úzké silnici uskakovat.

Novou úpravu točny autobusů uvítají – jde totiž o jediné místo, které tvoří prostředek návsi. „V současné době jde o prašné místo, kolem je pár stromů a kontejnery na odpad. Ozelenění si to jistě zaslouží a když se místo osadí a změní se povrch, uvítají to i lidé, kteří kolem bydlí," poznamenal předseda.

„Sice nebydlíme v Oldřichově a nechodíme tudy pěšky, ale minimálně čtyřikrát v týdnu tudy projíždím. Když je léto a hezky, je venku spoustu dětí a ze silnice neměly ani kam uskakovat, protože byla vedle silnice hned tráva. Místní jsou jistě moc rádi, že se můžou bezpečně projít po chodníku, který tady celá léta chyběl," řekl pro Deník Jiří Dlouhý z Tachova.