Ve frekventované příhraniční obci Broumov na Tachovsku, kudy vede silnice do Německa přes hraniční přechod Broumov, se místní obyvatelé dočkali nových chodníků podél hlavní silnice. Rekonstrukce vozovky a vybudování nových bezpečných cest a přechodů pro chodce si vyžádala finanční injekci v podobě deseti milionů korun.

„Chodníky v celé obci chyběly zejména kolem průtahu. Situace byla neúnosná hlavně v zimě, kdy po projetí pluhu nebylo možné chodit a chůze po vozovce byla nebezpečná,“ informoval nás Ondřej Stec, starosta Broumova. S pracemi se začalo už v minulém roce. „Opravy byly zahájeny loni v červnu a letos bylo vše dokončeno a zkolaudováno. Celkové náklady dosáhly výše deseti a půl milionu korun,“ uvedl starosta.

„Chodníky se nám povedlo vybudovat téměř kolem celého průtahu Broumovem. Zbytek obce chceme také vyřešit. Nejprve musíme ale sehnat finanční prostředky,“ vyjádřil se Stec. Projekt byl spolufinancován Evropskou unií. „Na díle se podílela obec s Plzeňským krajem ve spolupráci s programem Interreg IIIA,“ dodal na závěr starosta.