Při sobotní akci si návštěvníci mohli vychutnat také ocejchované pivo. Poprvé v novodobé historii cejchovali v Chodovaru zlatavý mok před třemi lety. Navázali tak na pradávnou tradici, kdy zruční kováři rozžhaveným kusem železa ohřívali studené pivo. Zážitek pití ocejchovaného piva je prý silný. Ledový mok se totiž upíjí přes horkou pěnu a černé pivo navíc získává výrazné aroma díky tomu, že rozžhaveným cejchem mírně zkaramelizuje. Pro chodskou zabíjačku pivovar připravil i speciální zabíjačkové červené pivo. Cejchování piva získalo pojmenování po nástroji, kterým dříve označovali pivní sudy i koně. Chodovou Planou také prošel průvod masek, dospělých lidí i dětí v čele s kapelou Daliborka, která vyhrávala do kroku. Odpoledne mohli návštěvníci zavítat na prohlídku pivovaru.

Brutus v Tachově
VIDEO: Brutus potěšil rokenrolovým večer v Tachově