„Sešlo se nám tady více než tři sta zvířat sedmačtyřiceti plemen. Vystavovalo třicet čtyři chovatelů," sdělila Deníku jednatelka tachovské chovatelské organizace Dana Fecková.

Z jednotlivých zvířat byli nejvíce zastoupeni holubi, kterých mohli návštěvníci vidět 170. Králíků bylo 135 a drůbež byla zastoupena 67 zvířaty.

Chovatelé také v rámci výstavy udíleli čestné ceny a medaile, celkem bylo rozděleno pětadvacet ocenění a jeden pohár.

Mezi oceněnými vystavovateli byl také Jaroslav Dub z Oldřichova. Ten vystavoval holuby staváky. „Holubům se věnuji už od dětství," řekl Deníku s tím, že chovatelé se zvířatům nevěnují pouze proto, že je to baví a je to jejich koníček. „Samozřejmě, že holuby také konzumujeme," odpověděl Deníku na otázku, jestli by zvířata, která chová dokázal jíst. „Vynikající jsou například nadívaná holoubátka," doplnil.

Podle Feckové chovatelé přistupují ke zpracování zvířete na potravinu, když vidí, že jednotlivé zvíře nevykazuje přesné chovatelské parametry daného plemene.

Dalšími akcemi, které chovatelé připravují, jsou tradiční trhy každou třetí neděli v měsíci.

Ocenění chovatelé:

Sekce drůbeže: Libuše Stachová (vyhrála Pohár přítele Vojtěcha Bartoše), Dana Fecková, Kateřina Novotná, Jan Stach, Petr Kladivo, Ladislav Hybšt (všichni získali čestné ceny).

Sekce králíků: Josef Mižič (2×), Pavel Petrák (2×), Antonín Müller, Miroslav Brož, Josef Blažek, Josef Fremuth, Petr Turner, Petr Kladivo (všichni získali čestné ceny).

Sekce holubů: Milan Kolář, Josef Veřtat, Zdeněk Parkos, Milan Štros, Milan Heinzl, Jaroslav Dub, Vladimír Derfler, Miroslav Salaba, Pavel Petrák, Antonín Stehlík (všichni získali čestné ceny).