Návštěvníci si mohli prohlédnout 130 králíků, 193 holubů, 119 zvířat z kategorie drůbeže a několik okrasných ptáků.

Vystavovalo téměř šedesát chovatelů ze všech základních organizací tachovského okresu a také několik chovatelů z Domažlicka a Plzeňska.

Součástí chovatelských výstav jsou tradičně uznání a poháry za nejzdařilejší kolekci a jednotlivá zvířata. Jedním z pohárů, který se v sobotu v chovatelské hale uděloval, bylo ocenění v rámci třetího ročníku Memoriálu Vojtěcha Bartoše.

Toto ocenění získala za kohouta plemene australka černá Kateřina Novotná. „Ocenění si velice vážím, je to můj první velký úspěch. Chovatelství se nevěnuji příliš dlouho, začala jsem před osmi lety a chovám jen slepice," řekla oceněná chovatelka Deníku.

Kromě australek představila na výstavě ještě flaverolky a vranohlávky. „Chovatelství se věnuji právě pro ten chov. Vejce a maso, které se tím získávají, je pro mě spíše takový bonus navíc," doplnila Novotná.

Počet vystavovatelů byl oproti předchozím výstavám vyšší. „Těší nás, že došlo k nárůstu počtu nejen u vystavovatelů, ale hlavně u vystavených zvířat," zhodnotila za přípravný štáb Zdeňka Kantová. Návštěvníci mohli kromě běžných druhů vidět i některé vzácnější, třeba belgické obry mezi králíky (s hmotností kolem osmi kilogramů), případně osm druhů vodní drůbeže.

Ocenění chovatelé:

Udělené poháry:

Jana Kantová, Ladislav Borč (nejlepší králíci), Jaromír Šilhánek (králíci – nejlepší čtyřčlenná kolekce), Milan Heinzl (nejlepší holub výstavy), Kateřina Novotná (třetí ročník Memoriálu Vojtěcha Bartoše, nejlépe oceněná kolekce z chovů členů základních organizací v okrese Tachov), Andrea Sokolová (pohár pro nejlepšího mladého chovatele).

Udělené čestné ceny:

Králíci: František Janoušek, Jozef Mižič, Miroslav Brož, Ladislav Borč, Jana Kantová, Věra Mandáková, Jaromír Šilhánek.

Holubi: Milan Kolář, Josef Veřtat, Zdeněk Parkos, Josef Rolník, Milan Štros, Václav Brichta, Milan Heinzl, Miroslav Salaba, Jaromír Kaňka, Antonín Stehlík, Miroslav Janeček.

Drůbež: Andrea Sokolová, Josef Rolník, Jaroslav Hubálek, Ladislav Hybšt st., Josef Jirkal, Hana Kozlová.