Tato výstava se uskutečnila letos v Brně a býk z Přimdy ukořistil první místo. „Jedná se o plemeno Masný Simentál. Náš jediný zástupce v soutěži vyhrál kategorii plemenných býků nad tři roky," pochlubil se chovatel a zároveň majitel Jan Zatloukal, který dále vysvětlil, že zmiňovaná kategorie není žádný med. „Tato kategorie je náročná v tom, že čím jsou býci starší, tím víc jim přibývá problémů. Ať už jde o celkový zdravotní stav, nebo například o potíže s kostmi, je to problém. Sice se nejednalo o žádnou Miss World, ale jsme rádi, že mezinárodní komise vybrala zrovna našeho zástupce."

Kromě soutěží jezdí Zatloukal se svým skotem i na různé aukce, kde se dá nalézt pouze to nejlepší od chovatelů z celé České republiky.

Masný Simentál není jediné plemeno, jehož chovem se farma, která se z úpatí Přimdy rozrostla i do Kundratic a Malých Dvorců, zabývá. Je zde k vidění i Charolais, tedy plemeno pocházející z Francie. Oba zmiňované druhy se řadí mezi ušlechtilá plemena. Na Přimdě nemají na starost pouze vlastní dobytek. Mnoho chovatelů, kteří se řadí do vyšších kategorií, dává svůj skot právě na louky jednoho ze tří míst, které Zatloukal vlastní.

Mléko si ovšem u chovatele nezakoupíte, jelikož se věnuje chovu krav bez tržní produkce mléka. „Soustředíme se především na maso, což v dnešní době supermarketů není vůbec jednoduché," řekl chovatel a pokračoval: „Je známé, že jde na mase poznat, jak moc bylo zvíře ve stresu. Proto spolupracujeme pouze s ověřenými jatky v Česku a Německu. Celkově nám ta porážka netrvá déle než dvě hodiny, což je o polovinu méně, než je taková průměrná doba."

V dnešních dnech probíhá v areálu chovu rekonstrukce a přípravy na zimu, které obnáší nové podlahy, nové krmné žlaby a další nezbytné věci. Ovšem Jan Zatloukal přemýšlí i nad budoucností. „Velice rádi bychom přímo na naší chovné stanici zbudovali odvěšovnu a bourárnu. I když mi to nebudete věřit, nehodláme budovat jatka, ty vypadají jinak. Když by se nám tyto plány povedly, nic nebrání tomu, abychom si otevřeli i vlastní obchod s masem."