Návštěvníci mohli shlédnout několik druhů daných plemen. Chovatelé přijeli ze Stříbra, Nečtin, Kladrub, Tachova, Konstantinových Lázní a samozřejmě nechyběli ani místní vystavovatelé.

Vystavovaná zvířata patřila majitelům, kteří se tomuto koníčku věnují ve svém volném čase. Ten, kdo by rád přijel a představil své králíky, holuby či drůbež, se vždy přihlásí dopředu.

„Jsme rádi, že přijeli majitelé těchto zvířat a vystavili je. Mladá generace bohužel nemá čas na tento koníček. Je těžké uzpůsobit práci s chovem zvířat. Proto jsme rádi, že tyto osoby přijely," dodal s úsměvem Přemysl Sedláček, bývalý předseda ZO ČSCH Bezdružice.

V pátek proběhlo již oceňování a bodování vystavených zvířat. Každá kategorie měla svého šampiona. Soutěžilo se o čestné ceny. Návštěvníci sobotní prodejní výstavy si také mohli zakoupit tombolu a hned na místě se dozvěděli, zda vyhráli různé věcné ceny. Těmi byly například pastelky, čaj, obilí nebo dokonce živý králík.

„Na dnešní výstavě jsme shledali dost zvířat. Očekávali jsme menší účast vystavovatelů, proto jsme velmi nadšeni, že se tentokrát sešlo takové množství zvířat," řekla Deníku Lenka Vojtěchová, předsedkyně ZO ČSCH Bezdružice.

Prodejní výstavy se účastnil i Bohuslav Matějka z Bezdružic. Ten se koníčku věnuje již od malička. Vystavoval slepice hedvábničky a holuby. „Členem svazu chovatelů v Bezdružicích jsem již pět let. Účastním se každé výstavy," pochlubil se.

Výsledky soutěže šampionů:

1. V kategorii králíků zvítězil Bayer Daniel s vídeňským modrým králíkem.
2. V kategorii drůbeže zvítězila paní Benešová s kachnou čárkovanou.
3. V kategorii holubi zvítězil pan Melichar s českým voláčem sivým.

Iveta Luňáková