Kdysi býval v Plané vyhlášený sál v budově někdejšího hotelu Černý medvěd. Ten je teď v rukou soukromé firmy, o které nikdo nic neví, a která roky s objektem nic nedělá. „Jediné, čeho jsme dosáhli, že opravili fasádu, která opadávala a ohrožovala kolemjdoucí," uvedla starostka Plané Martina Němečková. „Objekt je tak zdevastovaný, i kdybychom ho dostali do vlastnictví, nevyplatilo by se investovat do oprav ," dodala s tím, že náklady by byly v řádech desítek milionů korun.

Proto město zvažuje přestavbu kina. „V současnosti má kino nízkou návštěvnost. Chtěli bychom z něj vytvořit multifunkční společenské zařízení," uvedla starostka. Zastupitelé se seznámili s dvěma možnými variantami. Obě počítají s malou kavárnou, respektive s barem. První je variabilnější, umožňovala by sál využít nejen jako kino, ale také jako společenský sál pro 120 osob, divadlo a koncertní sál. Druhá varianta počítá pouze se zachováním kina, které by dostalo novou moderní podobu a dalo by se zřejmě využít i pro divadelní představení, případně koncerty.

Zastupitelé zaúkolovali radu, aby vypsala výběrové řízení pro vypsání projektu na rekonstrukci kina. Do té doby mohou všichni specifikovat, co by tam všechno mělo být.