A právě s tím chce pomoci kurz studia bible, který mohou zájemci navštěvovat pravidelně v Kulturním, volnočasovém a křesťanském centru Ancora v Tachově. „Pokoušíme se v kurzu vysvětlit otázky, jejichž odpovědi bible skrývá. Pro dnešního člověka je poměrně těžké se vyznat v tak rozsáhlém díle plném skrytých významů a metafor. V tom se snažíme návštěvníkům pomoci,“ uvedl kazatel pořádající Církve adventistů sedmého dne Miroslav Bísek.

Bible podle něj ovlivnila prakticky celé naše dějiny, měla vliv na množství lidí a hodně změnila svět. V dobrém i ve zlém. „Neznalost bible je jako kulturní barbarství,“ uvedl kazatel. „Mnoho lidí si říká, že je naše kultura ohrožena a odkazuje se na naše evropské náboženství a křesťanské kořeny, často ale o nich nic neví,“ dodal.

Právě tachovské kurzy čtení bible by podle organizátorů mohly pomoci se v křesťanském pojetí dějin lépe vyznat a orientovat.

Kurzy se konají v bývalé restauraci Ancora každé pondělí od 18 hodin. V současné době je navštěvuje několik lidí staršího věku, ale zájem projevili rovněž studenti.

Jakub Davidík za sebou má první cvičné běhy na Olympijských hrách mládeže v Buenos Aires. Dnes se
Jakub Davidík se dnes představí na Olympiádě mládeže