Ta vlastní a v současné době opravuje celkem šest bytovek, ve kterých je dohromady 36 bytových jednotek. Kompletní rekonstrukce znamená, že se opravují střechy, balkóny, vyměňují okna a dveře, nově se opláští fasáda. Více uvedl starosta obce František Trhlík.

„Náklady budou vysoké, vyšplhají se bezmála na 14 miliónů korun, které obec získala úvěrem a dotací z programu IROP Evropské unie. Navíc budou esteticky a účelově doplněny vchodové prostory přístřešky, dlažbou a novými schody i bezpečnostními uzávěry,“ uvedl starosta.

Stejně tak podle jeho slov projdou změnou garáže, kde budou vyměněna vstupní vrata za nová plastová a budou mít lepší ovládaní. „Komfortně je instalován nově do každého bytu vysokorychlostní bezdrátový internet a satelitový televizní příjem,“ doplnil Trhlík. Práce potrvají do listopadu.

Martina Sihelská

Novými občánky Kostelce tak jsou: Adéla Květa Janečková, Josef Sedláček, Diana Lakó, Diana Masařová, Lukáš Hulina, Ondřej Karlík, Denis Bočan, David Šindelář, Amálie Steinerová, Josefína Jamrišková.
Kostelečtí přivítali deset nových občánků