Víkendové autobusy s vleky na kola začaly jezdit první květnový den z Plzně do Českého lesa i Brd, jejich provoz letos skončí 28. září.

Cyklobusy mohou využít také pěší turisté i cestující mezi zastávkami autobusové linky. Letošní novinkou je bezplatná místenka v předprodeji.

V pátek v 8 hodin pojede z Plzně cyklobus  směrem na Horní Chodsko a do Českého lesa. Pojede přes Nýřany, Horšovský Týn, Bělou nad Radbuzou, Železnou až na Přimdu. Ze Železné jede spoj zpět v 17.10 hodin.

Ilustrace

Cyklobus Mže je veden kolem Hracholuské přehrady přes historická města Stříbro, Bor a Tachov a doveze cestující do severní části Českého lesa. Vyjíždí z Plzně v 08.15 hodin a do Staré Knížecí Huti dorazí v 10.05 hod. Nazpět pojede v 15.50 ze Staré Knížecí Huě. Přes Tachov, kde bude v 16.25, pojede na Plzeň, kam dorazí před 17.45 hod.

Brdský cyklobus, tedy autobus s cyklovlekem pro až 27 kol, pojede z Plzně přes Starý Plzenec, Spálené Poříčí, Míšov/Brdy, Rožmitál pod Třemšínem do Příbrami. Autobus vyjíždí z Plzně každou sobotu, neděli a ve svátek v 07.45, z Příbrami pak v 15.30 hodin.

Cena za přepravu jízdního kola je bez ohledu na přepravovanou vzdálenost 30 Kč za jednosměrnou jízdenku. Zpáteční přeprava stojí 20 Kč.

Jízdní řády:

Plzeň - Tachov - Lesná,Stará Knížecí Huť

Plzeň - Horšovský Týn - Bělá nad Radbuzou - Přimda