Termín zahájení výstavby zatím znám není, v současnosti pokračují jednání o pozemcích, po nichž by měla cesta vést. „S vlastníky pozemků, kteří by byli dotčeni stavbou, se podařilo navázat spojení a zahájit jednání. Bohužel, s jedním se to stále kvůli jeho časové indispozici nedaří, stavbu to tak brzdí. V současné době projektant připravuje rozdělení na dva stavební objekty, abychom cyklostezku mohli vybudovat alespoň částečně v Čečkovicích,“ řekl Deníku starosta Boru Petr Myslivec.

Jak dodal, pokud zastupitelstvo odsouhlasí, příští rok by se mohla stezka v uvedené osadě vybudovat. „Má to návaznost i na další aktivity, které jsme v Čečkovicích udělali, jako je odbahnění a oprava hráze rybníku. Zároveň by měli v této vesnici být vybudovány nové chodníky, bezpečné autobusové zastávky a bezpečnostní ostrůvek na vjezdu do obce,“ uvedl dále starosta.

Další část komunikace pro pěší a cyklisty, z Boru do Čečkovic, je závislá na jednáních s vlastníky pozemků. Cyklostezka by měla především zvýšit bezpečnost všech účastníků silničního provozu mezi Borem a Novou Hospodou, což je frekventovaná silnice, po které se pohybují často i chodci na cestě do nebo z práce.

Město plánuje také prodloužení cyklostezky z Boru do Vysočan až do samotného průmyslového areálu ve Vysočanech.

Slovenka Zdena M. u Krajského soudu v Plzni.
Bestie v sukni: Na dítě dupla, pak ho šla hodit do řeky