Celkem je v oběhu přes pět miliónů kupónů. Známky lze převážně zakoupit na České Poště, na čerpacích stanicích a na hraničních přechodech. „Známek máme dost. Lidé už začali pomalu chodit. Kupóny objednáváme průběžně, velké zásoby si neděláme. Pokud nebudou lidé bláznit jako na začátku letošního roku bude známek dostatek,“ uvedla Eliška Straková, vedoucí pošty v Tachově. Na Čepru v Plané nebylo možné dálniční známky ve středu sehnat.

„Zájem o kupóny je opravdu veliký, momentálně máme vyprodáno. Tento čtvrtek nám dovezou novou várku,“ uvedla Kateřina Rozhoňová z čerpací stanice v Plané.

„My máme známek dostatek,“ konstatovala Jana Jirkovská, obsluha OMV v Tachově. Letošní známka má omezenou platnost. „Kupón pro rok 2007 platí jen do konce roku,“ řekla Deníku Eliška Straková. Známky na rok 2008 budou platit od prosince 2007 do konce ledna 2009, tedy čtrnáct měsíců. Také měsíční a týdenní kupony podražily. Řidiči zaplatí za třicetidenní kupón tři sta třicet korun a sedmidenní vyjde na dvě stě dvacet korun.