„Ve Stříbře to lidé ještě neznají, ale v zavedených čajovnách na různých místech jsou degustace samozřejmostí,“ poučila nás spolumajitelka čajovny Ivana Kačerová. „Čaje připravujeme do zhongu nebo konviček, chceme představit čaje převážně z podzimní sklizně, například Guranse Black glory, což je černý čaj z jedné z nejmladších nepálských organických zahrad, nebo také Dárdžílingský čaj,“ upřesňuje slečna Kačerová.

Mezi ochutnávači byla i Veronika Zárubová a Jiří Brát. „My sem chodíme často, máme čaje rádi a také je tu velmi klidné a příjemné prostředí,“ chválila dvojice čajovnu U Kocoura. „Já mám asi nejraději čaj čokoládový,“ říká slečna Zárubová, zatímco pan Brát prý upřednostňuje čaje exotické. Čajovna má skutečně netradiční prostředí, zákazníci zde nesedí pouze na židlích, ale také na zvýšené podlaze na polštářích, záleží jen na zákazníkovi, zda si k čaji sedne či lehne, samozřejmě bez obuvi. „Víte, je to moje hobby, já čaje miluji. Sice díky nim určitě nezbohatnu, ale za to jsem si splnil krásný sen, do kterého mě malinko popostrčil kamarád,“ vysvětlil vznik čajovny ve Stříbře Jan Dzurilla.

„Chtěl bych zákazníky pozvat na autorské četní s hudbou, které připravujeme, datum ještě upřesníme,“ posílá pozvánku Jan Dzurilla.