V rámci revitalizace budovy školy, která začala v únoru, bylo vyměněno celkem 426 oken. Plášť budovy byl zateplen a objekt dostal také novou fasádu. I když kvůli výměně oken panovalo určité omezení provozu, děti nemusely kvůli pokračujícím pracím chodit do náhradních prostor, veškeré stavební činnosti se odehrály za běžného a plného provozu školy. Bylo ovšem nutné skloubit výuku a pohyb dělníků. „Jsme s výsledkem hodně spokojeni, ale především jsme rádi, že se během stavebních prací nikomu nic nestalo. Žáci byli ukáznění a respektovali omezení, která s pracemi souvisela," zhodnotila uplynulé měsíce ředitelka školy Květoslava Špilerová.

Revitalizace všech budov školy včetně tělocvičny vyšla na více než 16 milionů korun. Jak se hovoří v oficiální zprávě o rekonstrukci, většina peněz na akci přišla formou dotace z Evropské unie, ale finančně se podílelo také město a Plzeňský kraj.

Zvenku tedy škola vypadá opět jako nová, ale další práce jsou zapotřebí uvnitř. „V příštím roce musíme vyměnit podlahu v tělocvičně a do budoucna bychom rádi revitalizovali také venkovní areál školy," vysvětlila ředitelka Špilerová.