„Hřiště jsme vybudovali v rámci projektu Zázemí pro trávení volného času nejen pro děti a mládež," upřesnila starostka obce Jana Svobodová s tím, že kromě dětí vítají hřiště také dospělí jako místo pro relaxaci.

Původní dětské hřiště v obci již přestalo vyhovovat. „Po zprávě revizního technika na jaře loňského roku, že některé hrací prvky původního dětského hřiště jsou v havarijním stavu a je nutno je odstranit, rozhodlo zastupitelstvo spolu s občany o vybudování nového hřiště. Zpracovatelem projektu hřiště jsme byli my všichni včetně našich dětí. Návrh byl po důkladné diskusi schválen zastupitelstvem a následně byla zpracována žádost o finanční dotaci z programu Místní akční skupiny Český les," uvedla dále starostka.

Žádost byla schválena, obec vybrala zhotovitele hřiště a firma se pustila do prací v červnu letošního roku. „Jednotlivé herní prvky jsou z kvalitního dřeva. Funkčnost hřiště ale samozřejmě ovlivní i šetrné používání herních prvků zvláště staršími dětmi a pravidelná údržba. Největší problém je s vypěstováním kvalitního trávníku, za což může i suché počasí," vyjádřila se Svobodová.

Velký dík podle ní patří všem, kteří při realizaci pomáhali, především občanům s dětmi, dobrovolným hasičům Starého Sedla a mysliveckému sdružení Remízek Racov.

Celkové náklady na hřiště jsou 480 tisíc korun, z toho dotace činila 432 tisíc korun.

„Věřím, že takové projekty budou ve Starém Sedle a jejich částech pokračovat, aby přinesly nejen místo pro hry dětí, ale i místo odpočinku a setkávání jejich rodičům, prarodičům a dalším občanům," uvedla závěrem starostka Starého Sedla.