Pro děti naplánovali originální akci ze svého oboru. „Připraveno je skákání do plachty, lezení na stožár a spouštění dolů po laně, chytání rybiček na prut, stříkání z hadice, oblékání do hasičského oblečení a běh s hadicí," představila Hanka Kolářová ze Sboru dobrovolných hasičů Planá. Den byl určen pro děti, ale na své si přišli i jejich rodiče, protože například na plachtě se vystřídaly všechny věkové kategorie.

Plachta se používá při záchraně osob. Dobrovolní hasiči si nepamatují, že by se musela používat. Jde o starší typ, který se musí držet a lidé do ní skáčou.

„Dopoledne jsme byli na hasičských závodech v Boru. Děti přivezly první místo, ženy také a za chlapy se můžeme pyšnit třetím místem," pochlubila se Kolářová. Dětí a mládeže je u dobrovolných hasičů v Plané asi pětadvacet a pravidelně trénují.

Děti si při dětském dni vyzkoušely různá stanoviště. Největší fronty se stály na skok na plachtu a lezení na stožár. „Vybrala jsem si sama, že vylezu na stožár a strašně jsem se na to těšila, moc se mi to líbí. Výšky se vůbec nebojím," pochlubila se Kristýna Libonová z Plané.