Již od května se v jejích prostorách zabydleli dělníci, kteří dokončují další část celkové rekonstrukce starší borské školky. „Jedná se o šestou a sedmou etapu celkové rekonstrukce. Chyběla především sedmá etapa, která se víceméně týká chodby. Tak jsme si řekli, že uděláme obě etapy v tomto roce,“ vysvětlil starosta Boru Petr Myslivec.

Krom opravy chodby bude další velká změna v prostorách jídelny. Kuchyň byla zmenšena a prošla několika úpravami. „Celý prostor byl již v minulém roce zmenšen a vznikla v něm také šatna. Nyní se ještě celý prostor pošoupl a bude sloužit jako výdejní místo a jídelna. Dále ve spodním patře vznikne nová kancelář pro vedoucí učitelku, šatna se sociálním zařízením a dále kompletní sociální zařízení i se sprchou,“ dále vysvětlil borský starosta. Další částí rekonstrukce jsou také schody do druhého patra, společně s poslední nezrekonstruovanou třídou.

Co schodů týče, při naplánovaných pracích bylo naraženo na problém. „Původní záměr byl nechat je v kamenu, tak jak jsou. Ale po odkrytí lina se ukázalo, že jsou ve špatném stavu. Na některých místech lze vidět, že jsou o centimetr nižší podle toho, jak se chodilo. Nyní tedy s památkovým úřadem řešíme, jak to vymyslet dále,“ k tomuto tématu řekl Petr Myslivec.

Poslední třída, která ještě neprošla rekonstrukcí se dočká nových podlah, plastových oken a vybavení.

I přesto, že mateřská škola v Boru zatím stále vypadá jako jedno velké staveniště, podle starosty Boru se zářijový termín dodrží. „První září jsem přijdou děti, takže to není tak, že by se mohla rekonstrukce nějakým způsobem prodlužovat. Letos jsme na ní navíc poprvé využili čtyři měsíce. Děti byly během posledních dvou měsíců školního roku v prostorách základní školy. Každopádně koncem srpna opravdu bude vše hotovo a děti přijdou do nové, zrekonstruované a novotou vonící školky,“ s úsměvem dodal starosta.

Radost z opravené školky nemají pouze zástupci města. „Myslím si, že poslední týden v srpnu sem paní učitelky a další personál s chutí nastoupí a pustí se do závěrečných příprav na další školní rok. Každým rokem se něco velkého udělalo, takže jsme moc rádi, že už bude hotovo. Až se bude předávat, tak se bude vlastně jednat o fungl novou školku,“ se smíchem řekla ředitelka mateřské školky Milada Bočanová.

Z oslav v Plané
OBRAZEM: Horníci slavili v Plané