„Hra je inspirována Poláčkovými Muži v ofsajdu a odehrává se v období první republiky, v období relativně šťastném. Je o vztahu mladého páru, který se dává dohromady a má problémy s rodiči," uvedl po představení jeho režisér Michal Pavlík. „Jedním z hlavních problémů je fotbal. Jedna rodina mu fandí, druhá ne," dodal režisér. Hru budou mít možnost spatřit diváci ještě v Olbramově na divadelním jarmarku. „Připravujeme ji devět dní a po premiéře je jen derniéra. Vícekrát nehrajeme.  Už i kvůli tomu, že složité se sejít. Jeden z herců je například z Veselí nad Moravou," vysvětlil Pavlík.

Divadlo Podkova je divadelní projekt mladých herců v Josefově Huti v údolí Mže, který existuje nepřetržitě od roku 1998. Zakladatelem a současně vedoucím celého souboru je Michal Rejžo Pavlík. Soubor připravuje na přírodní scéně v Pavlovicích – Josefově Huti každé léto novou premiéru a hraje tam vždy jen jednou. 
V posledních letech uvedlo kusy s názvy Příběh Divokého západu, Kdo rozváže Gordický uzel a loni to byla hra Rebelové míří na západ.  Sobotní vystoupení navštívilo podle organizátorů na sto šedesát diváků.