Nejvíce vrásek však mají z prací řidiči a chodci. Husitskou ulicí denně projedou stovky aut a projdou tisíce chodců. A především dámám musí být mřížkované můstky přes vykopané díry opravdu nepříjemné. „Jedná se o výměnu plynového potrubí, která trvá již od minulého roku. Ze stejného důvodu bylo rozkopáno i náměstí," řekl Deníku starosta Tachova Jiří Struček.

Jak sám uznal, je mu jasné, že se občanům práce zrovna dvakrát nelíbí, je ale nezbytné je udělat a především dokončit. „Výkopy byly minulý rok přerušeny kvůli Historickým slavnostem, jelikož v tuto dobu se v areálu centra města nachází opravdu velký počet lidí. I to je důvod zpoždění."

Rekonstrukce plynového potrubí stojí také za vykácením několika desítek okrasných tújí, které se nacházely na začátku frekventované ulice. „Jelikož se jedná o soukromý pozemek, není to zcela jisté, ale na devadesát devět procent mohu říct, že tyto dvě rekonstrukce spolu souvisí," zapřemýšlel starosta, který dále vysvětlil, že se zástupci města přeci jen pokusili okolí náměstí trochu ulevit. „Hlavní staveniště se oproti původním plánům nachází v Chodské ulici, která přeci jen není tolik frekventovaná jako náměstí. Pokud by bylo staveniště tam, mohlo by to již opravdu zavánět nějakým úrazem."

Jak se dále podařilo Deníku zjistit, všechny výkopové práce nejsou investicí města, ale dodavatele plynu. Město pouze vydává povolení. Jak dále uvedl starosta, doufá, že rekonstrukce by měla být hotová co nejdříve, nejlépe ještě před začátkem dalších slavností.

„Pokud by se to protáhlo až k tomuto datu, znamenalo by to další zdržení, protože v době slavností by práce stejně jako minulý rok opravdu pokračovat nemohly."