Návštěvníci si mohli prohlédnout interiéry, zahradu i se zeptat ubytovaných či ošetřovatelek na vše, co je zajímalo. „Máme tu patnáct klientů, funguje zde non stop služba. Dnešní návštěvníci se sem chodí ptát na volná místa, prohlíželi si i pokoje, dokonce se nám tu zapisují i do kroniky. Moc mě těší, že jde o pochvalné komentáře," řekla Deníku ředitelka domova Teresa Kupcová.

O seniory se stará desetičlenný tým pracovníků. Jak ale ředitelka říká, mají problém poplatit vše potřebné. „Potřebujeme například registrovanou zdravotní sestru, ale pojišťovna nám ji nechce platit. Další bolestí je, že naši klienti potřebují polohovací rošty, což je také dost vysoká položka. Město nám slíbilo pomoc, tak uvidíme," řekla Kupcová.

Město Stříbro přitom už domov dotuje, ale zdá se, že částka už vše nepokryje.

Klienti jsou se službami spokojeni. „Jsem tu už druhým rokem a nemohu si stěžovat. Ve volném čase tu vyrábíme různou výzdobu, teď třeba budeme chystat dýně. Někdy pomůžeme s drobnou prací pro kuchyň, třeba něco oloupat. Ono to pak člověku rychleji uteče. Mám také ráda zpívání, v létě sedíme pod pergolou a občas přijde někdo s kytarou a zahraje nám. Máme tu dobrou partu a když se někdy trochu poškorpíme, zase je druhý den dobře," řekla Marie Pašková, které je 77 let.

Martina Sihelská