A protože se podobných soutěží účastní Pavel Kodad už od roku 2010, ujal se role organizátora a snaží se tak seznámit ostatní a přiblížit jim dění na takovém sportovním klání. „Chtěl jsem i organizátorům z těchto podniků jejich pozvání oplatit," uvedl. A setkal se velikou odezvou, diváci se tedy mají nač těšit. „Odezva je obrovská. Dopoledne začínáme kvalifikačním závodem v hodu oboustrannou sekerou. První tři budou kvalifikováni na mistrovství České Republiky, které se uskuteční v Českých Budějovicích na Zemi živitelce," poukázal s tím, že účast do soutěže v dřevorubeckém sportu přislíbilo 5 závodníků z Domažlicka, 4 z Klatovska a 3 z Tachovska. Bude to tedy souboj tří okresů.

„Soutěž v dřevorubeckém sportu bude začínat výměnou řetězu na motorové pile. Pokračuje se řezem kmene, řezáním ruční pilou, štípáním sekerou, taháním klády na řetězu, výměnou svíčky a otvíráním lahvového piva nastartovanou motorovou pilou. Soutěž v hodu oboustrannou sekerou se skládá z 36 hodů na terč, který je barevně a bodově odstupňován," popsal průběh a jednotlivé disciplíny soutěže dřevorubec a závodník v jedné osobě.

Sochy od dřevosochařů budou vyřezány z dvoumetrových kmenů jasanu a prodají se zájemcům. Výtěžek z celé akce poputuje na léčbu a kompenzační pomůcky pro malou holčičku. Půjde o částku z dobrovolného vstupu, sponzorských darů, prodeje soch a zisk z občerstvení. „Tímto bych rád poděkoval všem, kteří mi s organizací a prací na této akci pomáhají. Tuto charitativní akci bychom rádi pořádali i v příštích letech," vzkázal Kodad a za další organizátory pozval čtenáře Tachovského deníku: „Všechny čtenáře co nejsrdečněji zveme na zajímavými akcemi nabitý den. Pro děti budou připraveny atrakce zdarma. Skákací hrad, trampolína, RC modely letadel, ježdění na čtyřkolkách, ukázka hasicí techniky, pojízdný pásový katr a další. Dospělí se budou moci zapojit do soutěže v hodu pivním sudem a pivní štafetě. Zlatým hřebem podvečera bude vystoupení hudební skupiny JELEN, která nedávno obdržela cenu Anděl za objev roku. Večer bude zakončen koncerty skupin EL GATO NEGRO a V3sky. Doufám, že nám bude počasí přát a čtenářům se bude akce líbit."

Program
Pátek 24. dubna
Dřevosochání
18.00 – Zpívaná v Hospodě
Sobota 25. dubna
9.00 – Dřevosochání
10.00 – Kvalifikační závod na mistrovství ČR v hodu oboustrannou sekyrou
11.30 – Hod pivním sudem
12.00 – Dřevorubecká soutěž
17.30 – Tombola
18.00 – Vystoupení skupiny Jelen a Koncert kapel El Gato Negro a V3SKA

Moderuje Jiří Vorlíček, několikanásobný mistr ČR v práci s motorovou pilou a v hodu oboustrannou sekyrou.