Obyvatele Bezdružic a okolí to ale neodradilo od každoročního uctění svých příbuzných, kteří již nejsou mezi námi.

I když je hřbitov braný jako nepříliš milé místo, v sobotu od ranních hodin to byl v Bezdružicích snad nejvíce osvětlený prostor. I když vládlo sychravé počasí, obyvatelé tohoto městečka přišli zapálit svíčky na pomníky svých rodinných příslušníků a kamarádů.

„Uctít památku zemřelých jezdíme na hřbitov do Stříbra. Samozřejmě jezdíme autem. Zapálíme svíčku na hrobu a také ji zapálíme doma. Mám dvě malé dcery, ale ty zůstávají doma. Nebo s nimi někdo počká v autě. Nerada je beru na hřbitov," sdělila Deníku svou dodržovanou dušičkovou tradici Martina Biedermannová z Konstantino­vých Lázní.

Zatažené počasí doprovázené oblačností, kouřem, dokonce mlhou, mrholením a deštěm nezabránilo také obyvatelům Konstantinových Lázní a okolních obcí a Černošína k návštěvě místních hřbitovů. Konstantinolázenští musí navštěvovat hroby zemřelých v Okrouhlém Hradišti. Pro většinu obyvatel Konstantinových Lázní a okolních obcí to ovšem není problém. Většina chodí procházkou nebo využijí auto při nepřízni počasí.

„Na hřbitov chodíme každou sobotu a samozřejmě dodržujeme tradici na dušičky. Bydlíme v Plzni, ale tady máme chalupu," řekl Stanislav Janouškovec, který v sobotu navštívil černošínský hřbitov se svým synem.

Veliká poptávka byla také po výrobě věnců a kytic. Lidé si ještě v předstihu objednávali tyto výrobky v květinářství.

Iveta Luňáková