První ročníky se na rybníce sešlo kolem patnácti závodníků. „To jsem byl šťastný, že se vůbec někdo přišel. Časem si ale rybáři zvykli a účast je kolem pětatřiceti až čtyřiceti lidí. Nejvíce se závodů účastnilo asi šedesát rybářů," řekl v průběhu dopoledního klání  pořadatel Rudolf Fatka. Podle něj mohla být účast větší. „Ovlivnil to ranní silný déšť, který pár rybářů odradil," posteskl si organizátor.

Rybáři soutěží v celkové délce nachytaných ryb. Ty vylovené musí mít přes deset centimetrů. Kromě výher si rybáři mohou odnést jednoho kapra a tři líny. O rybník se pořadatel stará, vede si evidenci a hlavně umísťuje násadu. „Vedu si sešit, co jsem tam dal za ryby, které se odloví i které uhynou."

Pro rybník v Kyjově je unikátem amur. „Chytli jsme ho před třemi roky a měl přes metr. Nyní může mít tak sto patnáct centimetrů. Pak zde mám kapry přes čtyřicet pět centimetrů a největší zde chycený měl sedmdesát osm centimetrů," popsal rybář Fatka.

V sobotní soutěži zvítězil Jiří Leško z Tachova, druhé místo získal Jan Vrána z Chebu a třetí skončil Denis Šedivý z Plzně. Nejmladší, kdo si přišel zasoutěžit byl Filip Šuhaj a vítězem o nejdelší chycenou rybu se stal Lukáš Strnad.

Rybník v Kyjově se stal v sobotu dějištěm rybářských závodů.