Na letní a zimní poháry se mohou děti kvalifikovat od deseti let vždy jen závody a zaplavanými časy v krajské soutěži. Tu již tradičně pořádá PKTA pro Slavii Plzeň začátkem června, popřípadě listopadu.

Tentokráte se nám oddíl rozdělil do tří věkových kategorií. V Krajské soutěži dvanáctiletých se bohužel neprobojoval z tachovského oddílu do zimního poháru žádný ze dvou možných plavců, v soutěži jedenáctiletých se dále probojovali s úctyhodnými výkony bratři Jan a Tomáš Barthovi. Honza a Tom startovali v disciplínách 100Z, 100VZ a 50motýl.

Zimní pohár této kategorie se letos konal v bazénu v Mladé Boleslavi. Celkem se může kvalifikovat na každou disciplínu omezený počet (28-40) plavců z České republiky. Je tedy už obrovským úspěchem se mezi nejlepší z Česka proplavat, což se tedy bratrské dvojici Barthových podařilo.

V klášterním kostele Nanebevzetí Panny Marie v Kladrubech se uskutečnil koncert partnerských měst.
Klášterní kostel patřil mladým zpěvákům

Velká gratulace tedy patří všem zúčastněným, kteří ukázali, že i v Tachově umíme natrénovat kvalitní sportovce, a že byli výborně na závod připraveni.

Zimní pohár desetiletých se letos konal v Chomutově, v bazénu s osmi drahami, závody byly přenášeny online, takže i rodinní příslušníci mohli z pohodlí domova fandit.

Za PKTA byly na závody kvalifikováni dva plavci, a sice Denisa Katonová, která se z krajské soutěže kvalifikovala z pěti závodů na pět startů a také fenomenálním časem David Kratochvíl, který sbírá obrovské úspěchy jak mezi nevidomými, tak i vidomými plavci. David se proplaval z krajské soutěže na 50m znak a 100m znak.

Ze 40 zúčastněných plavců nakonec zaplaval krásné 23. a 25. místo, obě v osobních rekordech, za což si zaslouží obrovskou gratulaci. Také Denisa potvrdila svou výbornou fyzickou kondici a uměla prodat v posledních týdnech i dvoufázové tréninky, které si pro ni trenér Orság připravil.

Tachovský dětský sbor během své návštěvy absolvoval hned několik koncertů, včetně vystoupení ve videoklipu.
Tachovský dětský sbor zavítal do adventní Vídně

Konečné resumé poháru desetiletých jsou dvě medaile, jedna stříbrná a jedna bronzová za 100m znak a 50m znak, z pěti závodů čtyři nové osobní rekordy.

Závody v Mladé Boleslavi i v Chomutově v nově postavených bazénech byly dvoudenní, aby si plavci měli možnost od psychicky velmi náročných závodů odpočinout a nabrat síly.

Chtěli bychom touto cestou poděkovat všem reprezentantům nejen tachovského plaveckého klubu, ale i městu Tachov za obrovskou podporu závodního plavání. Přejeme všem plavcům i sponzorům a trenérům poklidné vánoční svátky, mnoho štěstí a úspěchů do Nového roku a od ledna všem plavcům rychlou vodu a spoustu nových, rychlejších časů.

Trenéři PKTA