Cyklus pěti koncertů se plánuje pro jízdárnu ve Světcích u Tachova, vždy pro nedělní odpoledne v letním období od 15. hodiny. Tato kulturní památka je druhou největší ve střední Evropě, hned za jízdárnou ve Vídni. „Koncerty a výstavy v ní jsou úchvatným zážitkem pro české, ale i německé návštěvníky. Festival podpořili záštitou ministr kultury Daniel Herman a hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs," představila pracovnice MKS Petra Maroszová.

Zahajovacím koncertem potěší všechny milovníky operního přednesu tenoristy Štefana Margity, kterého doprovodí Komorní orchestr Quattro s dirigentem Markem Štilcem. Program je prezentovaný pod názvem Funiculi, funicula a bude představen 14. června.

V předchozích letech zahájili festival věhlasní umělci, například Jim Ferguson z kapely Hot Chocolate, Václav Hudeček, Pavel Šporcl, Lubomír Brabec, Lucie Bílá s Petrem Maláskem, Felix Slováček, Jiří Stivín, Jaroslav Svěcený, Laďa Krendl, Ondřej Havelka a Melody Makers.

Druhý koncert je plánovaný na 28. červen a na pódiu v jízdárně se poprvé představí pěvecký sbor Česká píseň z Plzně s dirigentem Vojtěchem Jouzou.
Prázdninový, třetí program se odehraje ve spolupráci s týmem EHMK Plzeň 2015. Bude to královská barokní opera Costanza e Fortezza. „Bude provedena v dobových kostýmech a na velice nákladné divadelní scéně, plánuje se na 31. červenec a 1. srpna. Začátek představení je výjimečně od 19 hodin," uvedla Maroszová.

Čtvrtý, srpnový hudební vstup bude doprovázen výstavou Klobouková párty CoCo Chanel od Družstva Model Praha. „Klobouková párty je přehlídkou krásných klobouků našich předních tvůrců a pro zájemkyně i s možností nákupu. Celkově je program zaměřen na písně a skladby dvacátých až třicátých let," sdělila při své nabídce programu Iva Klusalová z agentury Andante. Interpretem hudebního aranžmá dne 23. srpna bude Ragtimes trio Ondřeje Kvity.

Na závěrečném koncertu 6. září se představí Vilém Veverka. Hobojista, fotograf a horolezec s hudebním uskupením Kvarteto Martinů. Své vystoupení obohatí výstavou vlastních fotografií z cest hobojisty i horolezce.

Autobusy:
Tachov – Světce pojede autobus na koncert č. 1,2,4,5 vždy ve 14:30 hodin z autobusového nádraží a svoz po koncertě do Tachova bezprostředně po ukončení akce. Na třetí koncert odjezd v 18:30 hodin. Podrobné informace jsou k dispozici v Infocentru v Tachově na náměstí Republiky 119.