Namísto původně plánované procházky s lucerničkami v okolí Kladrub si všichni Kladrubští i občané ve spádových obcích v pohodlí svých domovů s úderem 17. hodiny vyslechli z místního rozhlasu legendu o svatém Martinovi.

Aby zejména nejmenší nepřišli úplně zkrátka, mohli si pak v doprovodu rodičů, za podmínky, že dorazili se svítící lucerničkou, přijít na náměstí pro svatomartinské rohlíčky. Těmi je podaroval mnich a samotný sv. Martin, který přijel na bílém koni. Akci podpořili i ti, kteří jsou v současné době v karanténě nebo se nemohli na náměstí dostavit tím, že na okna postavili svoje připravené lampičky, s nimiž se původně na akci chtěli vypravit.

Než se Alvin dostal do psího útulku, nežil v důstojném prostředí.
Alvin už se nemusí válet ve výkalech

"Mám radost, že se nám vše povedlo zorganizovat. Doba opravdu znovu přestává tímto akcím přát, ale u nás v Kladrubech je to už dlouholetá tradice, a tak svátek sv. Martina slavíme prostě tak, jak to situace dovolí. Původní program tedy přesouváme na příští rok a budeme doufat, že už se nám ho podaří uspořádat tak, jak jsme chtěli letos," řekla Deníku hlavní organizátorka Petra Čechurová.