Na žádost obchodníků, kteří v sobotu do Tachova přijeli se ale pořadatelé rozhodli, že uspořádají ještě jedny trhy - velikonoční, které se budou konat 13. dubna. „Trhy rušíme především z důvodu nízkého zájmu prodejců. V sobotu jsme tady měli šest stánků a to je opravdu málo,“ řekla Deníku jedna z organizátorek trhů Ilona Gonová a pokračovala: „Informaci jsme zveřejnili už na našich stránkách, aby o tom lidé věděli. Je pravda, že se kolem ní rozpoutala diskuze a lidí to mrzí, bohužel to ale nejde jinak. Dáme šanci ještě Velikonočním farmářským trhům a uvidíme co dál,“ dodala. Uspořádat farmářské trhy není podle organizátorů jednoduchá činnost.

Musí oslovit desítky malých prodejců, často se prý také stává, že prodejci účast přislíbí a nakonec na trhy stejně nepřijedou. „Před několika lety byla myšlenka farmářských trhů skvělá, teď už si ale prodejci našli jiné způsoby, jak své zboží prodávat. Nám tady například funguje i přes týden farmářský krámek, kam si lidé zvykli chodit nakupovat,“ informovala dále Ilona Gonová.

Plánované termíny tachovských farmářských trhů měl ve svém kalendáři poznamenané například prodejce uzenářských výrobků Marek Kříž. „Jezdím sem do Tachova rád a pokaždé. Lidé tady nakupují, přijdou, popovídají si, takže mě rozhodnutí o ukončení trhů mrzí. Na druhou stranu to ale chápu. Tady v Tachově lidé nakupují, ale třeba v Mariánských Lázních stojím u stánku a za celé dopoledne přijde pár lidí,“ popsal zkušenost obchodník.

Poslední příležitost nakoupit si regionální potraviny a výrobky a sazenice zeleniny a květin v prostoru Pivovarské ulice tak budou mít lidé v sobotu 13. dubna. „Jsme předběžně domluveni, že bychom do budoucna ponechali vánoční farmářské trhy. Spojili bychom je ale s adventním jarmarkem, který pořádá Městské kulturní středisko v Tachově,“ uzavřela Ilona Gonová.

Z učňovské soutěže ve svařování.
Daniel Wolf si vysvářel republikové finále