Po divácky úspěšném Mezinárodním festivalu potápěčské fotografie a filmu PAF budou tak mít milovníci záběrů krás přírody a adrenalinových  zážitků další svátek. Navíc po Expediční kameře bude Tachov hostit krajské kolo soutěžní přehlídky neprofesionální filmové tvorby, kde svá díla předvedou také  filmaři z Tachovska.

Expediční kamera na pátek připravila kromě zajímavých filmů i cestovatelské přednášky a další doprovodný program. „Přijďte si užít příjemné odpoledne a večer s vůní dálek a dobrodružství," zvou organizátoři.

Diváci se mohou těšit na několik snímků plných emocí, napětí a adrenalinových zážitků. Jedním z filmů je Zabijácká krása. Dva špičkoví paraglidisté, Juraj Kleja a Dalibor Carbol, se pokouší o něco, co ještě nikdo nedokázal: doletět do základního tábora druhé nejvyšší hory světa, K2. Cestou musí překonat přes 5000 metrů vysoké hřebeny, zvládat nečekané vzdušné podmínky v úzkých údolích pákistánského Karakoramu a uletět více než 200 kilometrů.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube

Během dobrodružného přeletu je čeká nejedno překvapení, zrádné vzdušné víry dokonce oba paraglidisty na dlouhou chvíli odtrhnou od sebe.
Jeden z divácky nejúspěšnějších filmů minulých ročníků Expediční kamery má své pokračování. Jde o snímek V kůži vlka po stopách Džingischána, kde australský dobrodruh Tim Cope putuje sám na koňském hřbetu mnoho měsíců z Mongolska přes Střední Asii až do Evropy. Překonává stepi, pouště i hory a jde stejnou cestou jakou kdysi prošly bojovné hordy největšího dobyvatele všech dob, Džingischána.

„I když jsou v letošním ročníku filmy hodně vyrovnané, tak podle diváckého ohlasu je právě tento film takovým tahákem. První díl byl loni divácky nejúspěšnější," sdělila Deníku Kateřina Karlová za   pořadatele Expediční kamery, kterým je Klub Hedvábná stezka.

Cesta domů je vizuálně propracovaný snímek. Skot Danny MacAskill je jeden z nejlepších freestyle trialistů světa. Film Cesta domů je o krásách a bikových terénech jeho domovského ostrova Skye a městečka Dunvegan, kam se po mnoha letech vrací se svým kolem, ale také celého Skotska. Film se natáčel na hradě v Edinburghu, u válečných bunkrů na ostrově Inchgarvie nebo u vodní elektrárny ve Skotské vysočině.

Zdroj: Youtube

Expediční kamera začíná v pátek v 18 hodin v tachovském kině Mže.

Program Expediční kamery 2013

Tachov, kino Mže
pátek 29. března 18 – 22 hodin
Zabijácká krása
18 minut
V kůži vlka po stopách Džingischána 2
44 minut
Sandstone (Pískaři)
40 minut
Foli
11 minut
Halo Effect
47 minut
Siberut
24 minut
Cesta domů
8 minut

Další informace včetně uceleného programu a filmových upoutávek najdte také ZDE>>>