A to tradiční Traktoriáda, které se účastníli jezdi nejen z pořádající vesnice. „Letos se nám sešlo jedenáct traktoristů, což není vůbec zlé,“ řekla jedna z pořadatelek.

Nakonec se na startu seřadili jak zástupci Bernartic, tak zástupci z nedaleké Valchy, či Sychrova. Největší zájem byl ale přeci jen o jejich stroje. K vidění byly jak předělané zahradní traktůrky, tak velké stroje s hrablem, u kterých by si člověk jen stěží domýšlel, že budou někdy závodit.
Z tohoto omylu ho ale rychle vyvedl start závodu. Jednalo se opravdu o zajímavou podívanou, především na čele závodu.

Boj o přední příčky opravdu připomínal spíše závod rallye speciálů, než traktorů, které k závodění nejsou určeny. Po čtyřech napínavých kolech se ale nakonec určilo pořadí. Na třetím místě skončil nejmladší jezdec závodu, Robert Vašíček. Druhé místo vybojoval zástupce Bernartic Martin Fišpera a po dramatickém boji si nakonec pro prvenství dojel Jiří Petr ze Sychrova. Odměněni ale byli všichni účastníci. Přeci jen závodit se strojem, který je primárně určen na tahání dříví, nebo orání, není rozhodně nic jednoduchého.

Zábava ale rozhodně nekončila ani po Traktoriádě. Desítky návštěvníků si po zbytek dne užívali program během kterého došlo ještě například na pivní štafetu, vyhlášení tomboly, vystoupení Brazilského tanečního dua, či koncert kapely Těžký Pokondr revival a Telefon rock.

Žáci devátých tříd ze základních škol ve Stříbře se během posledního školního dne sešli na radnici.
FOTOGALERIE: Deváťáci ze stříbrských základní škol se loučili