Klíčky převzal tento týden ředitel Čtyřlístku Jiří Kotschy. „Auto poslouží k různým účelům, ale v současné době nejčastěji k dopravě předškoláků do školky,“ potvrdil ředitel. „Vozit budeme děti také k lékaři, tedy na vyšetření, která jsou třeba mimo Planou, na nákupy, případně i na menší výlety,“ dodal.

„Nový vůz jsme už potřebovali, proto z něj máme opravdu velkou radost. Děkujeme všem podporovatelům,“ řekl dále Kotschy. Dětský domov má kromě nového osobního automobilu ještě další, větší, který je určen pro přepravu větších skupin.
Řediteli předal vozidlo Pavel Černý, zástupce společnosti Kompakt, která jeho pořízení zajišťovala. „Předávání auta je vždycky radostná událost. Pro dětský domov, ale i pro nás. My si jako firma ulevíme, že se to podařilo, protože je to vždycky napínavé sehnat potřebné partnery, kteří by na vozidlo přispěli,“ řekl Deníku Černý.

Zmínil potíže, s nimiž se při shromažďování finančních prostředků potýkali. „Těch potřebných je mnoho a firmy prostě nemohou vyhovět každému žadateli,“ uvedl s tím, že celý proces trval zhruba rok, než bylo možné vůz pořídit. Podílelo se přes dvacet partnerů.

Pro plánský dětský domov je to už druhý automobil, který obdržel v rámci zmíněného projektu.

Zellerův betlém
FOTOGALERIE: Unikátní Zellerův betlém je opět k vidění v tachovském muzeu