Ryby, medúzy a nejrůznější vodní živočichové budou zdobit chodby jednoho z nákupních center v Tachově. Barevná chodba dovede návštěvníky do hračkářství, které se nachází v suterénu budovy. Ze tří námětů, se autorem toho vítězného stal žák výtvarného oboru ZUŠ Tachov Ota Mareš, který podmořský svět navrhl. V pátek pak společně s dalšími malíři začal chodbu malovat barvami na zeď. „Navrhl jsem to tak, aby se to do prostoru hodilo. Tím, že se nacházíme ve spodním
patře, sem podmořský svět podle mého názoru patříí,“ řekl Deníku patnáctiletý nadějný student ZUŠ Tachov a podotkl, že sám raději malujeme pastelkami a nejraději postavy.

Pestré vymalování chodby žákům ZUŠ Tachov zabere přibližně půl roku. „První část malování podmořského světa začala v pátek odpoledne a potrvá do prázdnin. Malí malíři sem budou chodit vždy odpoledne v době kroužku. Pokračovat budou po velkých prázdninách a snad před Vánoci by mohlo být celé dílo dokončeno,“ řekla za obchodní centrum Martina Balá a doplnila, že nápad na vymalování prostoru vzešel z jejich strany. „Chtěli jsme, aby naše prostory byly veselejší. Domluvila jsem se s paní učitelkou Ladou Boušovou na malování velkoformátového obrazu a že bychom do toho mohli zapojit děti z jejího výtvarného oboru,“ popsala Martina Balá.

Ze cvičení, při kterém policisté prověřovali detektor na odhalování osob skrytých ve vozidle,
FOTOGALERIE: Přístroj odhalí ukryté migranty podle tlukotu jejich srdce